onsdag, mars 21, 2007

Hvor mange ganger skal tårene komme?
Hvor mange ganger skal jeg se det?
Hvor mange mennesker i Norge skal se det?
Har sett det?

Blood Diamond..

Vi har vel alle sett det...
Vi vet det vel alle...

Men hvor mange ganger skal vi bare se?
Når skal vi gjøre noe med det?Han ser på henne. Denne tøffe mannen som har sett og opplevd mer enn jeg noen gang kan forestille meg. Som har sett hvor grusom denne verden er. Som har sett kamerater dø. Som har drept små barn. Som har har sett hundrevis av sår og tårer. Som kaldblodig kan skyte hvem som helst, bare det gir han en liten sjangse til å komme ut av helvetet. Som har mistet alt håp om at det finnes noe godt i verden. Han ser på henne.

God has left this place!

Jeg har lyst til å reise meg opp å skrike ut at nei. Gud forlater aldri et sted. Han forlater ikke et eneste av sine barn.

Hvis jeg hadde vært Gud...hadde jeg hatt øynene fulle av tårer...konstant...Når jeg nå er et menneske skulle jeg av og til ønske at jeg hadde øynene fulle av tårer...konstant...Eller at jeg i det minste kunne gjøre noe..

Gud, bruk meg...ikke la meg bare se og se og gråte og gråte...Men la meg gjøre noe...Hva kan jeg gjøre?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Mulig jeg bør se denne filmen.
Meget mulig.

Spørsmålet ditt er svært treffende:
Hva kan JEG gjøre?

olav

Anonym sa...

E aí menina maluca!! Tudo certo?
bjão!

Rebecca sa...

hehe eg har filmen hjemme.. men eg har enda ikke turt å se den.. må ta d en dag jeg føler meg meget bra (følelsesmessig) tenkte jeg tidligere.. dette gjør på en måte at jeg vil se den med en gang å på en annen måte at jeg aldri vil se den.. men ja.. hva kan jeg gjøre? off forferdelig spørsmål, me kun et svar, høre på hva Gud sier, eg meine hvis ikke Gud seie t deg at du ska gjør d du gjør, så e d jo ikke velsignet av han å da igjen ikke noen grunn for å gjøre det, meine eg..

Eli sa...

E ai menino maluco!! hehe...tudo certo comigo :) To bem :) e vc? saudade...beijao!

Olav, ja, du bør se filmen. Godt tips, ikke se den i luksussalen slik som vi gjorde...det gjorde bare saken enda verre å gå forbi et stort beger med popcorn som sikkert kostet en 40-50 kroner som bare var halvspist da vi gikk ut av salen, 140 kroner fattigere, en twist og tusen inntrykk rikere...

Ina...en gang bør du også se den...vi vet jo alle at folk blir drept av krig i verden, vi vet vel egentlig og at det finnes barnesoldater i verden og vi vet vel også og at det er oss rike vestinger som på et vis lager et helvete på jord for mange i den tredje verden...men kanskje..forhåpentligvis..kan vi ved å se det igjen og igjen snart begynne å gjøre noe med det...

men spørsmålet er jo...hva kan vi gjøre?

sunshine sa...

Off, kjøpte Blood Diamond i går :S Men såg an på kino når an kom. Eg grein som ein tulling. Heilt utrolig sterke film, eg som isje likte Leonardo lenger... off, itte den filmen likte eg han som skuespiller igjen. Han gjorde ein fantastiske rolle.
Men tebage t saken. Eli du vet ke du kan gjør. Du kan vær me og åpne andre sine øyne som du prøve på kver dag. Uansett om folk isje slutte jobbene sine og reise av sted for å hjelpa våre brødre og søstre ellers i verden så kan du påvirka de i underbevistheten. Sånn at Gud kan bruga de når han trenge de.
Du vet at en sommerfugl kan starta ein orkan på andra siå av jordå ;) Forsett sånn du holde på. Gud satte deg på den jorda for at du ska gjør store ting, og selvom du isje ser d nå så komme du t å se d tydelig om nogen år. Det he vist seg før vet ;)
Digge deg og beundre deg masse vennen